Obavijest radnicima u vezi važenja i primjene Kolektivnog ugovora

OBJAVLJENO: 21.9.2017.

Temeljem brojnih upita zaposlenika HEP ODS-a u vezi važenja i primjene Kolektivnog ugovora za Hrvatsku elektroprivredu d.d., kao stranka K.U. dostavljamo slijedeće tumačenje:

Sukladno odredbi Članka 147. Kolektivnog ugovora za Hrvatsku elektroprivredu, postojeći Kolektivni ugovor (Bilten 370 od 1. srpnja 2016.) “sklopljen je na određeno vrijeme do 31. prosinca 2017. godine.

U skladu s odrebom Članka 151. stavak 2. – Stranke su suglasne da, u slučaju da novi Kolektivni ugovor nije sklopljen prije isteka roka na koji je sklopljen ovaj Kolektivni ugovor, će se odredbe ovog Kolektivnog ugovora primjenjivati još najduže tri mjeseca nakon proteka vremena na koje je sklopljen, odnosno do 31. ožujka 2018. godine.

Reprezentativni sindikati na razini Udruge poslodavaca Hrvatske elektroprivrede d.d. pokrenuli su postupak utvrđivanja nove reprezentativnosti za sklapanje Kolektivnog ugovora za Hrvatsku elektroprivredu d.d.

Pregovori će započeti odmah po dobivenom Rješenju o reprezentativnosti.

Svi radnici koji su odlučili ne potpisati Sporazum i ponuđeni novi Ugovor o radu sigurni su u ostvarivanju svih prava iz postojećeg Kolektivnog ugovora, pa tako i prava na otpremninu iz članka 121. K.U. do 31. ožujka 2018. godine.

HES je uvjeren da će se do 31. prosinca 2017. Sklopiti novi Kolektivni ugovor za Hrvatsku elektroprivredu i time otkloniti bilo koje pitanje za radnike koji nastavljaju raditi, kao i za one koji su odlučili otići.

Dubravko Čorak, predsjednik HES-a

Novosti

Središnji ured

O sindikatu

Dokumenti

Statut

Pristupnica

Pogodnosti

Kontakt

Skupština

Središnji odbor

Nadzorni odbor

Statutarni odbor

Regija Istok

Regija Sjever

Regija Zagreb

Regija Zapad

Regija Jug