Referendumska inicijativa “67 je previše” prikupila više od 600 tisuća potpisa

OBJAVLJENO: 13.5.2019.

Referendumska inicijativa, koju su pokrenuli sindikati, prikupila je više od 600.000 potpisa!   Odmah po formalnom završetku prikupljanja potpisa, inicijativa “67 je previše” na konferenciji za medije objavila je kako je prikupljeno dovoljno potpisa za referendum za promjenu uvjeta za mirovinu.

„Inicijativa 67 je previše je uspjela! Prema podacima koji su pristigli prije dva sata, a stižu i dalje i stizat će cijeli tjedan, prikupili smo više od 600.000 potpisa“, objavila je Mirela Bojić,  nacionalna koordinatorica inicijative. Bojić je zahvalila svim građanima koji su dali svoj potpis, mladima, umirovljenicima.

„Ljudi su tražili naše štandove, prelazili iz jednog dijela grada na drugi kako bi dali potpis. I mladi, i stari, i oni srednjih godina su shvatili koliko je ovo važno za sve nas, koliko je ovo važno za našu državu i za budućnost svih nas.“

Posebna zahvalnost iskazana je svim volonterima i aktivistima na štandovima, svim građanima koji su se pridružili u volontiranju, koji su i po teškim uvjetima prikupljali potpise, jer svaki potpis je bio važan – upravo zbog toga je i broj prikupljenih potpisa toliki. „Da nije bilo njih, da nije bilo građana koji su ovo prepoznali kao svoje pitanje, kao jedino što je važno u ovom trenutku ništa od ovoga se ne bi dogodilo.“

Sindikalna inicijativa “67 je previše” je 27. travnja u ponoć na Trgu bana Jelačića počela prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina, a na istome mjestu prikupljanje potpisa je i završeno. (67jeprevise.hr)

Novosti

Središnji ured

O sindikatu

Dokumenti

Statut

Pristupnica

Pogodnosti

Kontakt

Skupština

Središnji odbor

Nadzorni odbor

Statutarni odbor

Regija Istok

Regija Sjever

Regija Zagreb

Regija Zapad

Regija Jug